Skip to main content

Mountainbikeroute door de bossen van Saint-Hubert

De fietsroute door de bossen van Saint-Hubert is een mooie en uitdagende route van ongeveer 35 kilometer lang, gelegen in de Belgische Ardennen. De route begint in het charmante stadje Saint-Hubert en voert je door een dicht bosrijk gebied, waar je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van de Ardennen.

De route is geschikt voor ervaren fietsers, vanwege de steile hellingen en smalle paden. Het grootste deel van de route bestaat uit onverharde wegen en paden, waardoor het een echte mountainbikeroute is. Het is aan te raden om een mountainbike te gebruiken met geschikte banden en vering om het parcours comfortabel af te leggen.

Onderweg kom je langs een aantal mooie plekken, zoals het Wildpark van Saint-Hubert, waar je wilde dieren kunt zien zoals herten en everzwijnen. Je kunt ook genieten van adembenemende uitzichten over de valleien en heuvels van de Ardennen.

De route is bewegwijzerd met houten palen met een groene markering en er zijn verschillende plekken waar je kunt stoppen om te rusten en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Het is belangrijk om voorbereid te zijn op het weer en voldoende water en snacks mee te nemen, omdat er onderweg weinig voorzieningen zijn.

Fietsverhuur is beschikbaar in Saint-Hubert voor degenen die geen eigen fiets hebben. Het is ook mogelijk om de route in te korten of te verlengen, afhankelijk van je niveau en interesses.

mountainbiken ardennen