Skip to main content

Ritje op een elektrische step in de Ardennen

Ontdek de omgeving op een snelle en leuke manier!
ritje elektrische step Ardennen

Een van de beste manieren om de schoonheid van de Ardennen te ontdekken, is door een ritje te maken op een elektrische step. Met een elektrische step kun je gemakkelijk door de heuvelachtige landschappen van de Ardennen rijden, terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht en de frisse lucht. Het is een leuke en milieuvriendelijke manier om de regio te verkennen.

Waar huurje een elektrische step in de Ardennen?

Voordat je aan je avontuur begint, moet je een elektrische step huren. Gelukkig zijn er verschillende verhuurbedrijven in de Ardennen die elektrische steps verhuren. 5 verhuurbedrijven van elektrische steps in de Ardennen:

 • Ard'Enjoy: Dit bedrijf verhuurt elektrische steps in verschillende maten en modellen, van kindersteps tot volwassenensteps. Ze bieden ook begeleide ritten aan, zodat je de regio kunt verkennen met een gids.
 • Trot-e-fun: Verhuren stille elektrische terreinscooter die je overal mee naartoe kunt nemen dankzij de brede banden.
 • Trott-e-Trail: Verhuur van elektrische scooters in de streek van La Roche in de Ardennen.
 • Ardenne Activity
 • COO ADVENTURE: Dit is een avonturenpark dat zich bevindt in de buurt van de watervallen van Coo. Ze bieden verschillende activiteiten aan, waaronder het verhuren van elektrische steps. 

Beste routes voor een ritje op een elektrische step in de Ardennen

Nu je je elektrische step hebt gehuurd, is het tijd om de beste routes te ontdekken voor je ritje in de Ardennen. Hier zijn enkele van de meest populaire routes:

Route 1: De Ninglinspo route

De eerste route die we aanbevelen is de Ninglinspo-route. Dit is een van de meest populaire wandelroutes in de Ardennen en is nu ook toegankelijk voor elektrische steps. De route volgt de gelijknamige rivier en biedt prachtige uitzichten op de natuurlijke omgeving. Het pad is ongeveer 6 kilometer lang en is vrij gemakkelijk begaanbaar. Onderweg kun je genieten van de rustgevende geluiden van de rivier en de mooie watervallen die je tegenkomt. De route is ook kindvriendelijk en dus ideaal voor gezinnen die samen willen genieten van de natuur.

Route 2: La Roche-en-Ardenne

Een andere populaire route is die rond het pittoreske stadje La Roche-en-Ardenne. Deze stad ligt aan de oevers van de Ourthe en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels. De route is ongeveer 10 kilometer lang en voert je langs enkele van de mooiste landschappen van de Ardennen. Tijdens de route zul je verschillende keren stoppen om van het uitzicht te genieten. Je ziet bijvoorbeeld het middeleeuwse kasteel van La Roche-en-Ardenne, dat boven op een heuvel ligt en een spectaculair uitzicht biedt op de omgeving. Verderop kom je ook langs enkele mooie dorpen en kun je genieten van de rustgevende sfeer van het platteland.

Route 3: Les Lacs de l'Eau d'Heure

Voor degenen die op zoek zijn naar wat meer avontuur, raden we de route rond de Les Lacs de l'Eau d'Heure aan. Dit is het grootste kunstmatige meer van België en biedt tal van mogelijkheden voor watersporten. De route is ongeveer 25 kilometer lang en voert je langs de verschillende meren die het gebied rijk is. Onderweg kun je genieten van de prachtige uitzichten op het water en de omliggende natuur. De route is geschikt voor alle niveaus en is dus ideaal voor gezinnen en groepen vrienden.

Tips Voor Een Succesvol Ritje Op Een Elektrische Step in de Ardennen

Om het meeste uit je ritje op een elektrische step in de Ardennen te halen, hebben we enkele handige tips voor je:

 • Plan je route van tevoren: Voordat je vertrekt, is het een goed idee om je route te plannen en eventueel een kaart of GPS mee te nemen. Zo weet je zeker dat je niet verdwaalt en dat je alle hoogtepunten van de regio ziet.
 • Draag comfortabele kleding: Het is belangrijk om comfortabele kleding en schoenen te dragen tijdens je ritje. Zo blijf je comfortabel en kun je optimaal genieten van de omgeving.
 • Vergeet je helm niet: Het is verplicht om een helm te dragen tijdens het rijden op een elektrische step in België. Vergeet dus niet om een helm mee te nemen of er een te huren bij het verhuurbedrijf.
 • Wees voorzichtig: Hoewel elektrische steps relatief veilig zijn, is het belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het rijden. Houd je aan de verkeersregels en let goed op je omgeving om ongelukken te voorkomen.
 • Neem water en snacks mee: Tijdens je ritje kan het warm worden en krijg je misschien honger. Neem daarom voldoende water en snacks mee, zodat je onderweg kunt pauzeren en genieten van een picknick in de natuur.
 • Respecteer de natuur: De Ardennen zijn een prachtige regio vol natuurlijke schoonheid. Het is belangrijk om deze schoonheid te respecteren en geen afval achter te laten. Laat de omgeving netjes achter, zodat ook anderen kunnen genieten van de natuur.

Veelgestelde vragen over steppen in de Ardennen

Is een ritje op een elektrische step geschikt voor kinderen?

Ja, een ritje op een elektrische step is geschikt voor kinderen. Er zijn verschillende routes in de Ardennen die kindvriendelijk zijn en waar je samen met het gezin kunt genieten van de natuur. Let wel op de minimumleeftijd die gehanteerd wordt bij de verhuurbedrijven.

Moet ik een helm dragen tijdens het rijden op een elektrische step in de Ardennen?

Ja, het is verplicht om een helm te dragen tijdens het rijden op een elektrische step in België. Vergeet dus niet om een helm mee te nemen of er een te huren bij het verhuurbedrijf.

Zijn er speciale regels waar ik me aan moet houden tijdens het rijden op een elektrische step in de Ardennen?

Ja, er zijn enkele regels waar je je aan moet houden tijdens het rijden op een elektrische step in België. Zo mag je niet harder dan 25 km/u rijden en moet je je houden aan de verkeersregels. Houd ook rekening met andere weggebruikers en respecteer de natuur.

Hoe oud moet je zijn om op een elektrische step te rijden in Belgie?

In België geldt dat je minimaal 16 jaar oud moet zijn om op een elektrische step te mogen rijden. Dit geldt zowel voor het bezitten als het besturen van een elektrische step.

Welke e steps zijn toegestaan in Belgie?

In België zijn elektrische steps met een maximale snelheid van 25 km/u toegestaan op de openbare weg. Het is belangrijk om te controleren of de elektrische step die je wilt gebruiken voldoet aan de Belgische regelgeving. Sommige elektrische steps zijn bijvoorbeeld ontworpen voor gebruik op privéterrein en zijn niet toegestaan op de openbare weg. Het is ook belangrijk om te controleren of de elektrische step is voorzien van de nodige verlichting en reflectoren om veilig te kunnen rijden. Als je een elektrische step wilt huren, zorg er dan voor dat het verhuurbedrijf voldoet aan de Belgische regelgeving en de nodige vergunningen heeft. Zo kun je veilig en zonder zorgen genieten van een ritje op een elektrische step in de prachtige Ardennen.

Waar mag je rijden met een elektrische scooter?

Met een elektrische scooter mag je op de openbare weg rijden in België, zolang de scooter voldoet aan de Belgische regelgeving. Een elektrische scooter mag niet harder rijden dan 25 km/u en moet voorzien zijn van de nodige verlichting en reflectoren. Daarnaast zijn er bepaalde gebieden waar je als scooterrijder niet mag komen, zoals autowegen en autosnelwegen. Op sommige fietspaden is het ook niet toegestaan om met een elektrische scooter te rijden.

Het is belangrijk om altijd de verkeersregels te volgen en op te letten op de weg. Elektrische scooters hebben soms een stille motor en kunnen daardoor andere weggebruikers verrassen. Het is daarom belangrijk om voldoende afstand te houden en duidelijk je richting aan te geven bij het afslaan. In het algemeen geldt dat je met een elektrische scooter mag rijden op de openbare weg en op fietspaden, tenzij dit expliciet verboden is.