Skip to main content

Wandeling Durbuy-Barvaux-Durbuy

De Wandeling Durbuy-Barvaux-Durbuy is een populaire wandelroute in de Belgische Ardennen. De route begint en eindigt in de schilderachtige stad Durbuy en beslaat een afstand van ongeveer 15 kilometer.

De wandeling voert langs schilderachtige paden door beboste heuvels en langs de kronkelende Ourthe-rivier. Onderweg zijn er diverse uitzichtpunten waar je kunt genieten van prachtige vergezichten over de omgeving. Ook kom je langs diverse bezienswaardigheden, waaronder kastelen, kapellen en historische boerderijen.

Een hoogtepunt van de wandeling is het charmante dorpje Barvaux, dat halverwege de route ligt. Hier kun je even pauzeren en genieten van een heerlijke Belgische lunch of een verfrissend drankje in een van de gezellige cafés of restaurants.

De Wandeling Durbuy-Barvaux-Durbuy is geschikt voor wandelaars van alle niveaus, hoewel sommige delen van de route enigszins steil en rotsachtig kunnen zijn. Het is dan ook belangrijk om goede wandelschoenen te dragen en voldoende water en snacks mee te nemen voor onderweg.

Al met al is de Wandeling Durbuy-Barvaux-Durbuy een prachtige en afwisselende wandelroute die je meeneemt door enkele van de mooiste landschappen van de Belgische Ardennen.

wandeling durbuy barvaux durbuy ourthe