Skip to main content

Snowkiten Ardennen

Snowkiten in de Ardennen: een Onvergetelijk Avontuur

snowkiten ardennen

Snowkiten in de Ardennen is een onvergetelijke ervaring voor iedereen die op zoek is naar avontuur en opwinding. Met de juiste voorbereiding en een passie voor de sport kun je genieten van de prachtige landschappen en de adrenalinekick die deze activiteit te bieden heeft. Dus waar wacht je nog op? Ga op avontuur in de Ardennen en ontdek de magie van snowkiten!

Wat is snowkiten?

Snowkiten, ook bekend als sneeuwkitesurfen, is een opwindende wintersport waarbij deelnemers gebruikmaken van een vlieger of kite om zich voort te bewegen over met sneeuw bedekte terreinen, zoals bergen, heuvels, of bevroren meren. Deze vlieger vangt de wind en creëert kracht, waardoor snowkiters met behulp van ski's of een snowboard over de sneeuw kunnen glijden. Het is een sport die zowel elementen van vliegeren als van skiën of snowboarden combineert.

Voorbereiding op het Snowkiten in de Ardennen

Voordat je begint aan je snowkite-avontuur in de Ardennen, is het essentieel om goed voorbereid te zijn. Hier zijn enkele belangrijke stappen om je reis soepel en veilig te laten verlopen:

 1. De Juiste Uitrusting
  Om van je snowkiten-ervaring te genieten, heb je de juiste uitrusting nodig. Zorg ervoor dat je beschikt over:
  - Een Sterke Vlieger: de vlieger is de drijvende kracht achter snowkiten. Zorg ervoor dat je een vlieger van goede kwaliteit hebt die geschikt is voor de weersomstandigheden in de Ardennen.
  - Een Snowboard of Ski's: Je hebt een snowboard of ski's nodig om over de besneeuwde terreinen te glijden. Kies het materiaal dat het beste bij je vaardigheden past.
  - Veiligheidsuitrusting: Veiligheid staat voorop. Draag een helm, beschermende kleding en gebruik eventueel een harnas om jezelf te beschermen tijdens het snowkiten.
 2. Weersomstandigheden Begrijpen
  Houd altijd de weersomstandigheden in de gaten. Kiten is sterk afhankelijk van de wind, dus zorg ervoor dat je het weer begrijpt voordat je vertrekt.
 3. Training en Techniek
  Voordat je de Ardennen doorkruist met je vlieger, is het verstandig om training te volgen en de basistechnieken van het snowkiten onder de knie te krijgen. 

Waarom Snowkiten in de Ardennen

 • Adrenalinekick: Snowkiten in de Ardennen zorgt voor een ongeëvenaarde adrenalinekick. De sensatie van voortbewegen door de wind is werkelijk onbeschrijflijk.
 • Prachtige Landschappen: De Ardennen bieden enkele van de meest adembenemende landschappen in België. Terwijl je over de besneeuwde heuvels glijdt, kun je genieten van weidse uitzichten en ongerepte natuur.
 • Unieke Ervaring: Snowkiten is een unieke ervaring die je zeker niet mag missen. Het gevoel van vrijheid en avontuur is verslavend.

Veelgestelde vragen over Snowkiten Ardennen

Waar kan ik snowkiten in de Ardennen?

Er zijn verschillende locaties in de Ardennen waar je kunt snowkiten, waaronder de Hoge Venen, Elsenborn en de Baraque Michel. Deze gebieden bieden ideale omstandigheden voor de sport.

Is snowkiten een dure sport?

De kosten van snowkiten variëren, afhankelijk van de uitrusting en lessen die je kiest. Het kan variëren van redelijk betaalbaar tot duurder, afhankelijk van je keuzes.

Moet ik mijn eigen uitrusting meenemen voor snowkiten in de Ardennen?

Het is raadzaam om je eigen uitrusting mee te nemen als je die hebt. Anders kun je uitrusting huren bij lokale sportcentra.

Heb ik ervaring nodig om te snowkiten?

Het is handig om enige ervaring te hebben met vliegeren en snowboarden of skiën, maar er zijn ook beginnerslessen beschikbaar voor degenen die nieuw zijn in de sport. Het is raadzaam om te beginnen met lessen als je geen ervaring hebt.

Is snowkiten veilig?

Veiligheid staat voorop bij snowkiten. Het dragen van de juiste beschermende uitrusting en het begrijpen van de weersomstandigheden is essentieel om de veiligheid te waarborgen. Snowkiters moeten ook de nodige training volgen om veilig met de vlieger om te gaan.