Skip to main content

Parachutespringen in de Ardennen

Spring de vrijheid tegemoet in de adembenemende Ardennen!

parachutespringen ardennen

Ben jij een adrenaline-junkie op zoek naar je volgende kick? De Ardennen in België staan bekend om hun adembenemende landschap en wat is er beter dan het te ervaren vanuit de lucht tijdens het parachutespringen? Parachutespringen is een sport waarbij je van grote hoogte uit een vliegtuig springt en jezelf laat vallen, voordat je de parachute opent om veilig naar de grond te zweven. Het is een van de meest extreme sporten die er bestaan, maar het biedt ook een unieke en onvergetelijke ervaring. En wat is er beter dan het te doen in het prachtige Ardennenlandschap?

Waarom Parachutespringen in de Ardennen?

De Ardennen bieden een perfecte locatie voor parachutespringen vanwege het adembenemende landschap en de gevarieerde hoogteverschillen. Hier zijn een paar redenen waarom parachutespringen in de Ardennen een must is:

  • Het prachtige uitzicht op de natuurlijke schoonheid van de Ardennen.
  • De uitdaging van het springen vanaf verschillende hoogtes, van beginners tot gevorderden.
  • Ervaren instructeurs die je begeleiden bij elke stap van de sprong.
  • De mogelijkheid om een tandem-sprong te maken als je nog geen ervaring hebt.

Hoe werkt parachutespringen Ardennen?

Als je nog nooit eerder hebt gesprongen, is een tandem-sprong een goede manier om kennis te maken met parachutespringen. Bij een tandem-sprong ben je vastgemaakt aan een ervaren instructeur die de sprong voor je regelt. Tijdens de vlucht zal de instructeur je begeleiden bij de sprong en je helpen bij het openen van de parachute. Je kunt ook kiezen voor een static-line sprong, waarbij je alleen springt, maar de parachute wordt automatisch geopend zodra je het vliegtuig verlaat.

Waar parachutespringen Ardennen?

Parachutespringen kan op verschillende locaties in de Ardennen. Populaire locaties zijn onder andere Namen, Spa, en Saint-Hubert. Er zijn verschillende bedrijven die parachutespringen aanbieden in de Ardennen, bijvoorbeeld:

Veelgestelde vragen over parachutespringen Ardennen

Hoe hoog moet ik springen?

De hoogte waarop je springt, is afhankelijk van je ervaring en vaardigheidsniveau. Bij een tandem-sprong zal de instructeur de hoogte bepalen, terwijl gevorderde springers hoger kunnen springen.

Is parachutespringen veilig?

Parachutespringen kan risico's met zich meebrengen, maar met de juiste training en apparatuur is het een veilige sport. Het is belangrijk om alleen te springen bij erkende skydiving centers met ervaren instructeurs en betrouwbare apparatuur.

Hoe lang duurt vrije val parachutesprong?

De vlucht naar de juiste hoogte kan ongeveer 15 minuten duren, terwijl de sprong zelf slechts enkele minuten duurt.

Hoe groot is de kans dat je parachute niet open gaat?

Dit is een zeldzaam scenario en kan worden voorkomen door regelmatig onderhoud van de uitrusting. In het geval van een niet-geopende parachute heeft de skydiver een reserveparachute, die kan worden geactiveerd om veilig naar de grond te komen.

Wat is verschil tussen skydiven en parachutespringen?

Skydiven en parachutespringen zijn beide activiteiten waarbij je van grote hoogte naar beneden springt met behulp van een parachute. Het grootste verschil tussen de twee is de manier waarop je springt. Bij parachutespringen spring je vanuit een vliegtuig of helikopter met een parachute die al geopend is. Je zweeft vervolgens rustig naar beneden terwijl je geniet van het uitzicht. Bij skydiven spring je ook van grote hoogte, maar hierbij spring je uit het vliegtuig zonder dat de parachute al is geopend. Na een korte vrije val opent de parachute automatisch of opent de skydiver deze zelf. Hierdoor ervaar je een nog grotere adrenalinekick en heb je meer controle over je afdaling.

Hoe duur is het om te parachutespringen?

De kosten van parachutespringen in de Ardennen kunnen verschillen per aanbieder en het type sprong dat je wilt maken. Over het algemeen kost een tandem-sprong tussen de 200 en 300 euro, terwijl een opleiding voor het zelfstandig uitvoeren van een sprong tussen de 1500 en 2500 euro kan kosten.

Het is belangrijk om te controleren wat bij de prijs is inbegrepen, zoals het gebruik van de uitrusting en het aantal sprongen dat is inbegrepen in het pakket. Vaak kun je bij aanbieders ook extra's boeken, zoals foto's of video's van je sprong.

Hoeveel kilo mag je wegen voor parachutespringen?

Het maximale gewicht voor een tandem-sprong varieert per aanbieder en type parachute dat wordt gebruikt. Over het algemeen is het maximale gewicht voor een tandem-sprong tussen de 100 en 120 kilogram. Voor een solo-sprong kan het maximale gewicht ook verschillen maar vaak geldt dat je maximaal 100 kilogram mag wegen.

Wat is goed weer voor parachutespringen?

Goed weer voor parachutespringen:

  • Weinig tot geen wind, bij voorkeur minder dan 20 kilometer per uur.
  • Goed zicht, zodat je goed kunt zien waar je landt en eventuele obstakels kunt vermijden.
  • Droog weer, omdat natte en gladde oppervlakken het risico op blessures vergroten.
  • Geen onweer of andere extreme weersomstandigheden in de omgeving.

Het is belangrijk om vooraf bij de aanbieder te informeren wat de weersverwachtingen zijn en of er sprake is van annulering bij slecht weer. Bij twijfel kan het parachutespringen worden uitgesteld of geannuleerd om de veiligheid van de springers te waarborgen.