Skip to main content

Chimay: Proef de heerlijke trappistenbieren van de Ardennen

Chimay is een charmant stadje in de Belgische provincie Henegouwen, dat vooral bekend staat om zijn trappistenbier en kaas. Het stadje ligt in een prachtige groene omgeving en heeft een rijke geschiedenis en cultuur.

Geschiedenis en bezienswaardigheden Chimay

Chimay heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het stadje was in het verleden een belangrijk centrum voor textielproductie en dankzij zijn ligging aan de grens met Frankrijk was het een belangrijk militair bolwerk. Er zijn nog verschillende historische gebouwen te bewonderen, zoals de kerk Saint-Pierre, het kasteel van Chimay en de Abdij van Scourmont.

chimay ardennen

De Abdij van Scourmont is vooral bekend vanwege de trappistenbrouwerij van Chimay. De bieren van Chimay worden wereldwijd geroemd om hun kwaliteit en smaak. Een bezoek aan de brouwerij is dan ook zeker de moeite waard. Tijdens de rondleiding leer je meer over het brouwproces en de geschiedenis van de brouwerij. Na afloop kun je uiteraard ook proeven van het heerlijke bier.

Natuur en recreatie Chimay

Chimay ligt in een prachtige groene omgeving, die uitnodigt tot wandelen en fietsen. In de omgeving van het stadje vind je verschillende wandel- en fietsroutes, die je langs mooie bossen, rivieren en meren voeren. Een aanrader is bijvoorbeeld de wandelroute die vanuit Chimay naar de abdij van Scourmont voert. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten over het landschap.

Daarnaast is het in de omgeving van Chimay ook mogelijk om te kanoën, vissen en paardrijden. In de zomermaanden worden er regelmatig evenementen georganiseerd, zoals muziekfestivals en folkloristische feesten.

Culinair genieten in Chimay

Chimay staat natuurlijk vooral bekend om zijn trappistenbier en kaas, maar er zijn ook andere culinaire hoogtepunten te ontdekken in het stadje en de omgeving. In Chimay zelf zijn verschillende restaurants en cafés te vinden waar je kunt genieten van lokale specialiteiten, zoals stoofvlees met Chimay-bier en de beroemde Chimay-kaas.

Daarnaast zijn er in de omgeving van Chimay verschillende boerderijen en kaasmakerijen te vinden, waar je kunt proeven van de lekkerste kazen en andere streekproducten.

Kortom, Chimay is een charmant stadje dat bekend staat om zijn trappistenbier, kaas en prachtige groene omgeving. Het stadje heeft een rijke geschiedenis en cultuur, die je kunt ontdekken in de historische gebouwen en tijdens evenementen en festivals. Daarnaast kun je in Chimay genieten van de mooie natuur en culinaire hoogtepunten, zoals lokale gerechten en streekproducten.