Skip to main content

De Ardennen met kinderen

Bezoek de Ardennen met kinderen

Een vakantie in de Ardennen met kinderen is een perfecte combinatie. Natuurlijk kun je alleen gaan of met je partner maar waarom niet met de kinderen? De Ardennen vormen eigenlijk een verrassend veelzijdige regio waar natuurpracht zich afwisselt met interessante bezienswaardigheden en heel wat activiteiten speciaal gericht op kinderen. Wat denkt u van kanoën op de Ourthe of klimmen en klauteren op de vele wandelingen die vaak zeer goed aangegeven staan. 

Bovendien valt het op dat men er op toeristisch vlak alles aan doet om het ook kinderen zo optimaal mogelijk tot hun zin te maken. Niet alleen worden verschillende legendes uitgebeeld voor kinderen (denk hierbij maar eens aan het spook van La Roche-en-Ardenne), ook zijn er behoorlijk wat interactieve musea terug te vinden die kinderen op een speelse wijze heel wat leuke kennis bijbrengen. Een vakantie  boeken in de Ardennen met kinderen is dan ook absoluut de moeite waard.

Op avontuur in de natuur

In veel kinderen schuilt een rasechte avonturier. Indien dat eveneens geldt voor jouw kleine spruiten zal er in de Ardennen een geheel nieuwe wereld voor ze open gaan. De Ardennen is dan ook voor heel veel mensen meteen de eerste regio waar je aan denkt wanneer je bijvoorbeeld een echt survivalweekend organiseert.

Een kleine greep uit de vele activiteiten die absoluut de moeite waard zijn om te doen: klimmen, vlotvaren en boogschieten. Er is echter meer, veel meer. Wat bijvoorbeeld te denken van de railbike van de Molignée? Dergelijke fietstochten die over een spoorbaan lopen laten je niet alleen op fantastische wijze kennismaken met de prachtige natuur van de Ardennen, daarnaast is ook het avontuur nooit ver weg.

La Roche-en-Ardenne, plezier voor jong en oud

Één van de meest tot de verbeelding sprekende plaatsen in de Ardennen is ongetwijfeld La Roche-en-Ardenne. Dit historische plaatsje wordt omsingeld door de Ourthe en kenmerkt zich uiteraard ook door de aanwezige ruïnes van het kasteel.

Tijdens de zomer kan je op verschillende avonden in de ruïnes het spook Berthe van La Roche zien opduiken. Dit is samen met het nodige klank- en lichtspel een echte aanrader om samen met je kinderen te gaan bekijken. Wil je nog meer in het moment worden opgeslokt? Wees er dan zeker van dat je vooraf even het één en ander over de legende opzoekt en deelt met je kinderen!

Coo

Boek je een vakantie naar de Ardennen samen met je kinderen? In dat geval kan er niets fout gaan wanneer je er voor kiest om het plaatsje Coo te bezoeken. Uiteraard staat deze locatie in het bijzonder bekend omwille van de watervallen van Coo, maar wist je dat ook het Plopsaland Coo pretpark zich hier bevindt?

In de omgeving van deze plaats kan je bovendien ook het Parc Paradisio (Mons) terugvinden en wat ook te denken van het Parc a Gibier in Roche? Het zijn stuk voor stuk leuke locaties die er voor zullen zorgen dat zowel jij als volwassene als je kinderen de tijd van jullie leven beleven!

Op vakantie naar de Ardennen met kinderen? Gewoon doen!

Het is vreemd dat veel mensen toch ergens een bepaalde twijfel hebben over het feit of een vakantie doorbrengen in de Ardennen met kinderen nu wel of niet interessant is. In de praktijk mag daar namelijk eigenlijk geen enkele twijfel over bestaan.

De Ardennen zijn mooi, beschikken over heel wat aantrekkelijke bezienswaardigheden, er vallen heel wat activiteiten te beleven en bovendien zijn de voorzieningen voor kinderen top. Trek je tijdens de wintermaanden naar de Ardennen? Dan kan je met een beetje geluk zelfs zomaar de ski's of het snowboard onderbinden. Ook dat is een leuke extra troef waar deze bijzondere omgeving over beschikt.

Zoek vakantiehuisje Ardennen