Skip to main content

Packrafting in de Ardennen

packrafting ardennen

Wat is Packrafting?

Packrafting is een spannende buitenactiviteit die het beste van kajakken en wandelen combineert. Het draait allemaal om het verkennen van rivieren en meren in een lichtgewicht opblaasbare boot, bekend als een "packraft." Deze kleine en draagbare boten bieden avonturiers de mogelijkheid om waterwegen te bevaren die anders moeilijk toegankelijk zouden zijn.

De Beste Packrafting Routes in de Ardennen

De Ardennen bieden een overvloed aan prachtige packraftingmogelijkheden. Hier zijn enkele van onze favoriete plekken:

De Lesse Rivier

De Lesse Rivier is een populaire keuze voor packrafters vanwege de adembenemende landschappen en kalme stroomversnellingen. Je kunt hier genieten van een ontspannende dag op het water terwijl je geniet van de omringende natuur.

De Semois Rivier

De Semois Rivier biedt een meer uitdagende packraftingervaring, met snellere stromingen en enkele spannende bochten. Dit is een geweldige optie voor de meer ervaren packrafter.

Het Meer van Nisramont

Het Meer van Nisramont is perfect voor diegenen die de voorkeur geven aan kalm water. Je kunt hier rustig peddelen terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op het meer en de omliggende bossen.

Uitrusting packrafting Ardennen

Voordat je op packraftingavontuur gaat in de Ardennen, moet je de juiste uitrusting hebben. Hier is wat je nodig hebt:

  • Packraft: Kies een packraft van hoge kwaliteit die geschikt is voor de wateren waarop je wilt varen. Zorg ervoor dat het duurzaam en gemakkelijk op te blazen is.
  • Peddel: Een lichte, maar sterke peddel is essentieel voor het navigeren op het water. Zorg ervoor dat je een peddel hebt die geschikt is voor packrafting.
  • Veiligheidsuitrusting: Veiligheid staat voorop. Zorg ervoor dat je een reddingsvest draagt en de nodige veiligheidsuitrusting bij je hebt.

Tips voor een Succesvol Packrafting Avontuur

Hier zijn enkele handige tips om je packraftingavontuur in de Ardennen soepel te laten verlopen:

  • Controleer het Weer: Voordat je vertrekt, moet je altijd het weer controleren. Het weer in de Ardennen kan snel veranderen, dus wees voorbereid op alle omstandigheden.
  • Plan je Route: Plan je route van tevoren en deel deze met iemand die niet meegaat op je avontuur. Dit is een veiligheidsmaatregel.
  • Respecteer de Natuur: Laat geen afval achter en respecteer de natuurlijke omgeving. Houd de Ardennen mooi voor toekomstige generaties.

Veelgestelde vragen over packrafting Ardennen

Is packrafting geschikt voor beginners?

Ja, packrafting kan geschikt zijn voor beginners, vooral op rustigere wateren zoals de Lesse Rivier.

Moet ik ervaring hebben voordat ik ga packraften?

Hoewel ervaring nuttig is, zijn er packraftingroutes in de Ardennen die geschikt zijn voor beginners. Zorg er wel voor dat je de nodige veiligheidsmaatregelen neemt.

Kan ik mijn eigen packraft meenemen of er een huren?

Je kunt ervoor kiezen om je eigen packraft mee te nemen of er een te huren bij lokale verhuurbedrijven.

Is packrafting veilig?

Met de juiste voorbereiding en veiligheidsmaatregelen is packrafting over het algemeen veilig. Zorg ervoor dat je altijd een reddingsvest draagt en de weersomstandigheden in de gaten houdt.

Wat is de beste tijd van het jaar om te packraften in de Ardennen?

De lente en de zomer zijn over het algemeen de beste seizoenen om te packraften in de Ardennen, wanneer het weer milder is en de waterwegen toegankelijker zijn.