Skip to main content

Euro Space Center

Het Euro Space Center is een educatief pretpark en museum dat zich richt op ruimte-exploratie en wetenschap. Het park ligt in Transinne, in de Belgische Ardennen, en biedt bezoekers een indrukwekkende ervaring van de ruimte-exploratie en wetenschap, met verschillende tentoonstellingen, simulatoren en workshops. Daarnaast zijn er ook verschillende outdoor-activiteiten beschikbaar, waardoor het Euro Space Center geschikt is voor een breed publiek. Als je op zoek bent naar een educatieve en leuke ervaring in de Ardennen, is het Euro Space Center zeker de moeite waard om te bezoeken.

Geschiedenis Euro Space Center

Het Euro Space Center werd opgericht in 1991 met als doel het populariseren van ruimte-exploratie en wetenschap bij het grote publiek. Sinds de opening heeft het park zich ontwikkeld tot een belangrijke educatieve attractie en heeft het duizenden bezoekers aangetrokken uit heel Europa.

Euro Space Center

Kenmerken Euro Space Center

Het Euro Space Center biedt een breed scala aan educatieve en vermakelijke activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Het hoogtepunt van het park is de multisensoriële tentoonstelling, die bezoekers een unieke ervaring biedt van de reis naar de ruimte. Hier worden de geschiedenis en technologie van de ruimtevaart uitgelegd en kan men genieten van verschillende simulaties en experimenten.

Daarnaast biedt het Euro Space Center verschillende workshops en educatieve programma's voor scholen en groepen. Hierbij kunnen bezoekers bijvoorbeeld zelf experimenteren met raketten of leren over het leven aan boord van een ruimtestation. Verder zijn er ook verschillende simulatoren beschikbaar, zoals een centrifuge en een moonwalk-simulator.

Euro Space Center voor toeristen

Naast de educatieve activiteiten heeft het Euro Space Center ook verschillende restaurants en winkels waar bezoekers souvenirs kunnen kopen. Ook is er een ruimtehotel, dat bezoekers de mogelijkheid biedt om te overnachten in een themakamer die volledig is ingericht als een ruimtestation. Daarnaast is het Euro Space Center gelegen in de prachtige Ardennen, waardoor bezoekers ook kunnen genieten van de natuurlijke omgeving en de vele outdoor-activiteiten in de buurt. Zo zijn er verschillende wandel- en fietsroutes beschikbaar, en kunnen bezoekers ook gaan kajakken, klimmen of paardrijden.