Skip to main content

Wandeling door de Vallei van de Our

De Vallei van de Our biedt een betoverende wandelervaring die je niet snel zult vergeten. De vallei ligt in het oosten van België, vlakbij de grens met Duitsland en Luxemburg. Tijdens de wandeling kun je genieten van prachtige natuur en adembenemende uitzichten.

De Nat'Our Route 5 is een schitterende wandelroute van ruim 12 kilometer door de Vallei van de Our, één van de mooiste gebieden van Luxemburg. De wandelaar wordt hier getrakteerd op een gevarieerd landschap van bergen, bossen en rivieren. Het kasteel van Vianden is het startpunt én eindpunt van deze prachtige wandeling. Als je op tijd vertrekt, heb je zelfs nog tijd om het kasteel te bezoeken.

De wandeling is pittig en duurt ongeveer 4 uur. Maar het is zeker de moeite waard, want onderweg geniet je van de indrukwekkende natuur en adembenemende uitzichten. Wandel door het hart van de vallei en ontdek de verborgen pareltjes van dit gebied. Trek wel goede wandelschoenen aan en neem voldoende water en snacks mee, want het kan een flinke uitdaging zijn.

Na ongeveer een uur wandelen kom je bij de stuwdam van de Our. Hier kun je genieten van een indrukwekkend uitzicht op het stuwmeer en de omliggende bergen. Het is een geweldige plek om even te rusten en te genieten van de rustige omgeving.

wandeling vallei our

Als je verder wandelt, kom je langs kleine dorpjes en historische kastelen die dateren uit de middeleeuwen. De dorpjes zijn pittoresk en charmant, en de kastelen zijn indrukwekkend in hun grootsheid. Het is alsof je terug in de tijd reist.

In totaal duurt de wandeling ongeveer drie tot vier uur, afhankelijk van hoe vaak je stopt om van het uitzicht te genieten en foto's te maken. Het is een geweldige manier om te genieten van de prachtige natuur en de geschiedenis van de Vallei van de Our te ontdekken.