Skip to main content

Sleeën Ardennen

Glijdend door de Ardennen - beleef het avontuur op een slee!

sleeën Ardennen

Sleeën in de Ardennen is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen als je in de Ardennen bent tijdens de wintermaanden. Met verschillende locaties, pistes voor alle niveaus en de juiste veiligheidsmaatregelen, is het de perfecte activiteit voor gezinnen en groepen vrienden. Bereid je voor op een adrenalinekick terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de besneeuwde bossen van de Ardennen. Vergeet alleen niet om warme kleding en stevige schoenen met een goede grip te dragen.

Wat is sleeën?

Sleeën is een winterse activiteit waarbij je op een slee over de sneeuw glijdt. Het is een leuke en spannende activiteit voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Je kunt het alleen doen, of met een groep vrienden of familie. In de Ardennen zijn verschillende locaties waar je kunt sleeën en genieten van het prachtige winterlandschap.

Waar kun je sleeën in de Ardennen?

Er zijn verschillende locaties in de Ardennen waar je goed kunt sleeën. Hier zijn enkele van de beste:

  • Baraque de Fraiture is een van de meest populaire locaties om te sleeën in de Ardennen. Het is gelegen in het hart van de Ardennen en heeft de beste sleepistes van de regio. Nadeel hiervan is dat het er wel erg druk kan zijn, zeker in de weekenden.
  • Val de Wanne: Val de Wanne is ook een populaire locatie om te sleeën in de Ardennen. Het is gelegen in Trois-Ponts en biedt meerdere pistes voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden. De langste piste is ongeveer 900 meter lang en biedt een geweldig uitzicht op de vallei en de omliggende bergen. 
  • Mont Rigi: ligt anderhalve km bij Baraque Michel vandaan. Doordat hier minder voorzieningen zijn is het er meestal een stuk rustiger dan bij Baraque Michel. 
  • Signal de Botrange is de hoogste berg in België en biedt enkele van de meest spectaculaire uitzichten op de Ardennen. 
  • De skipistes van Spa, Mont des Brumes en Ovifat hebben ook speciale sleepistes.
  • Net als de skipistes van La Roche-en-Ardenne en Samrée

Hoe bereid je je voor op het op het sleeën?

Voordat je gaat sleeën in de Ardennen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Enkele tips:

  • Kleding: Draag warme kleding en zorg ervoor dat je handschoenen en een muts draagt om jezelf te beschermen tegen de kou.
  • Schoeisel: Draag stevige schoenen met een goede grip om uitglijden te voorkomen.
  • Veiligheid: Draag een helm om je veiligheid te garanderen tijdens het sleeën.

Wat te verwachten tijdens sleeën Ardennen

Sleeën in de Ardennen is een onvergetelijke ervaring. Het landschap is adembenemend en de sneeuw geeft een extra dimensie aan de omgeving. Het glijden over de pistes is een adrenalineverhogende ervaring en is geschikt voor alle leeftijden. Je kunt verschillende pistes uitproberen, afhankelijk van je niveau en voorkeur. Het is belangrijk om te onthouden dat het ook koud kan zijn, dus zorg ervoor dat je je goed kleedt en warm blijft. Over het algemeen is sleeën in de Ardennen een leuke en gezellige activiteit voor iedereen die van sneeuw en avontuur houdt.

Veelgestelde vragen over sleeën Ardennen

Moet ik ervaring hebben om te sleeën Ardennen?

Nee, sleeën in de Ardennen is mogelijk voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Er zijn pistes voor beginners en gevorderden, dus je kunt kiezen welke bij jou past.

Kan ik mijn eigen slee meenemen?

Ja, je kunt je eigen slee meenemen als je dat wilt. Er zijn echter ook sleeën en bobsleeën te huur op locatie.

Wat als er geen sneeuw ligt?

Als er geen sneeuw ligt, is het helaas niet mogelijk om te sleeën Ardennen. Controleer daarom altijd de weersverwachtingen voordat je gaat.

Wat als ik niet van snelheid houd?

Als je niet van snelheid houdt, kun je altijd kiezen voor een langzamere piste. Het is ook mogelijk om een ​​slee met remmen te huren, zodat je meer controle hebt tijdens het sleeën.