Skip to main content

Wandeling naar Ermitage Saint-Thibaut in Marcourt

De Wandeling naar Ermitage Saint-Thibaut in Marcourt is een mooie wandelroute in de Belgische Ardennen. De route begint in het pittoreske dorpje Marcourt en voert door de beboste heuvels en langs de schilderachtige rivier de Ourthe.

De wandeling is ongeveer 8 kilometer lang en voert langs enkele mooie uitzichtpunten en bezienswaardigheden. Een hoogtepunt van de route is de Ermitage Saint-Thibaut, een oud klooster dat verscholen ligt tussen de bomen. Het klooster is gebouwd in de 17e eeuw en was oorspronkelijk een toevluchtsoord voor kluizenaars.

Naast de Ermitage Saint-Thibaut kom je onderweg langs enkele oude kapellen en boerderijen, die getuigen van de rijke geschiedenis van de regio. Ook kun je onderweg genieten van prachtige vergezichten over de omgeving, met haar beboste heuvels en kronkelende rivieren.

De Wandeling naar Ermitage Saint-Thibaut in Marcourt is geschikt voor wandelaars van alle niveaus, hoewel sommige delen van de route enigszins steil en rotsachtig kunnen zijn. Het is dan ook belangrijk om goede wandelschoenen te dragen en voldoende water en snacks mee te nemen voor onderweg.

Al met al is de Wandeling naar Ermitage Saint-Thibaut in Marcourt een prachtige wandelroute die je meeneemt door enkele van de mooiste landschappen van de Belgische Ardennen en je laat kennismaken met de rijke geschiedenis en cultuur van de regio.

wandeling ermitage saint thibaut marcourt