Skip to main content

Wandeling tussen Bellevaux en Malmedy

De wandeling tussen Bellevaux en Malmedy is een prachtige en populaire wandelroute van ongeveer 15 kilometer lang, gelegen in de Ardennen in België. De route begint in het dorpje Bellevaux, dat bekend staat om zijn kasteel en historische kerken.

Vanaf Bellevaux volgt de route de vallei van de Warche, waar je kunt genieten van de prachtige landschappen en pittoreske dorpjes. Onderweg passeer je enkele oude boerderijen en traditionele huizen, die het landelijke karakter van de regio weerspiegelen.

De route loopt ook langs het natuurreservaat van de Hoge Venen, dat bekend staat om zijn unieke flora en fauna. Hier kun je genieten van het prachtige uitzicht op de heuvels en valleien van de Ardennen, terwijl je wandelt over houten bruggen en boardwalks die door het moerasachtige landschap slingeren.

De route eindigt in de historische stad Malmedy, waar je kunt genieten van de prachtige architectuur en lokale specialiteiten kunt proeven in de restaurants en cafes.

De wandeling is goed gemarkeerd met bordjes en is geschikt voor wandelaars van alle niveaus. Het terrein is licht heuvelachtig en er zijn enkele delen waar je steiler omhoog moet lopen. Het is aan te raden om goede wandelschoenen te dragen en voldoende water en snacks mee te nemen, omdat er onderweg weinig voorzieningen zijn.

Openbaar vervoer tussen Bellevaux en Malmedy is beperkt, dus het is aan te raden om met eigen vervoer te komen.

wandeling bellevaux malmedy