Skip to main content

Wandeling langs de Hoëgne

De wandeling langs de Hoëgne is een prachtige wandelroute door de ongerepte natuur van de Ardennen in België. De route loopt langs de rivier de Hoëgne en biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende valleien en bossen. De wandeling is ongeveer 9 kilometer lang en duurt ongeveer 3 tot 4 uur, afhankelijk van het tempo en de stops onderweg.

De wandeling begint bij het dorpje Solwaster en volgt de Hoëgne stroomopwaarts door het natuurpark de Hoge Venen. Het pad is goed onderhouden en gemakkelijk te volgen, maar kan op sommige plaatsen glad en rotsachtig zijn, dus het is belangrijk om stevige wandelschoenen te dragen. Onderweg komt u verschillende watervallen en stroomversnellingen tegen die de Hoëgne zo uniek maken.

wandeling hoegne ardennen

Een hoogtepunt van de wandeling is het uitzichtpunt vanuit de uitkijktoren van de Belvédère de la Chawresse, waar u een panoramisch uitzicht heeft op de omgeving. Het uitzicht is adembenemend en de moeite waard om even bij te rusten en te genieten van de omgeving. Verderop langs de route komt u de beroemde "Pierre Avoi" tegen, een enorme rotsformatie die uitkijkt over de vallei. Onderweg zijn er verschillende plekken waar u kunt stoppen en genieten van de rust en stilte van de natuur. Er zijn picknickplaatsen, rustbanken en zelfs een natuurlijk zwembad waar u kunt afkoelen op een warme dag. Het is ook mogelijk om te kamperen langs de rivier, hoewel dit alleen is toegestaan op aangewezen kampeerplaatsen.

De wandeling langs de Hoëgne is geschikt voor zowel ervaren als beginnende wandelaars, hoewel sommige delen van het pad wat uitdagender kunnen zijn. Het is een geweldige manier om te genieten van de prachtige natuur van de Ardennen en de frisse lucht in te ademen. Het is belangrijk om respect te hebben voor de omgeving en geen afval achter te laten, zodat anderen ook van deze unieke plek kunnen genieten. Als u van plan bent om de wandeling langs de Hoëgne te maken, is het een goed idee om van tevoren te controleren of de route open is. In de winter kan de route gesloten zijn vanwege sneeuwval of gladheid. Het is ook aan te raden om voldoende water en snacks mee te nemen, vooral op warme dagen.