Skip to main content

Laddertjeswandeling in Rochehaut

De Laddertjeswandeling in Rochehaut is een populaire wandelroute in de Belgische Ardennen. De route is ongeveer 5 kilometer lang en voert je langs de prachtige landschappen van de regio.

Het beginpunt van de wandeling is in het dorp Rochehaut, waar je kunt parkeren. Vanuit daar loop je richting de kerk en vervolgens naar de rivier de Semois. Daar begint het echte avontuur, want je zult verschillende ladders beklimmen om de heuvels te bereiken.

De ladders zijn stevig en veilig, maar het is wel belangrijk om goed op te letten tijdens het klimmen. Het uitzicht vanaf de heuvels is adembenemend en absoluut de moeite waard. Je loopt door bossen, langs rotsformaties en over kleine bruggetjes.

laddertjeswandeling rochehaut

Tijdens de wandeling kom je ook langs het uitzichtpunt van Frahan, waar je een prachtig panorama hebt over de Semois-vallei. Verderop in de wandeling loop je langs het dorpje Poupehan en kun je genieten van de rustieke sfeer van de Ardennen.

De Laddertjeswandeling is geschikt voor wandelaars van alle niveaus, maar het is wel belangrijk om stevige wandelschoenen te dragen en goed voorbereid te zijn. Het kan glad zijn op de ladders en soms is het pad steil. Maar als je voorzichtig bent en geniet van het mooie landschap, is het een geweldige wandelervaring.

 

 

 

Hoe lang duurt Laddertjeswandeling?

De Laddertjeswandeling in Rochehaut oftewel 'La Promenade des Echelles' is zo'n 7 kilometer lang en je doet er volgens het bord ongeveer 2,5 uur over. Dat lijkt lang voor 7 kilometer, maar dat is het niet.

Wat is een Laddertjeswandeling?

Een Laddertjeswandeling is een type wandeling waarbij de route langs een steile helling of rotsformatie loopt en waarbij je verschillende ladders en trappen moet beklimmen om verder te kunnen gaan. Het is een uitdagende en avontuurlijke wandeling die vooral geschikt is voor ervaren wandelaars die niet bang zijn voor hoogtes.

De ladders en trappen die gebruikt worden tijdens een Laddertjeswandeling zijn meestal gemaakt van hout of metaal en zijn stevig bevestigd aan de rotsen. Het is belangrijk om stevige wandelschoenen te dragen en voldoende water en snacks mee te nemen, omdat de wandeling vaak in afgelegen gebieden plaatsvindt waar geen voorzieningen zijn.

Laddertjeswandelingen worden vaak georganiseerd in bergachtige gebieden en natuurparken, zoals de Alpen, de Dolomieten of de Pyreneeën, maar ze komen ook voor in andere regio's zoals de Ardennen. Ze zijn vooral populair onder avontuurlijke wandelaars die op zoek zijn naar een unieke en uitdagende wandelervaring.

Het is belangrijk om vooraf goed te informeren naar de condities van het parcours en de vereiste vaardigheden en fysieke capaciteiten die nodig zijn voor de Laddertjeswandeling. Sommige routes zijn namelijk zeer uitdagend en kunnen alleen worden gelopen met een goede conditie en ervaring in het klimmen.