Skip to main content

De grotten van Remourchamps

De grotten van Remouchamps zijn een prachtige natuurlijke attractie in de Ardennen. Ze behoren tot de meest indrukwekkende grotten in Europa. Ze bieden bezoekers de mogelijkheid om te genieten van een unieke ondergrondse ervaring en om meer te leren over de geologie en geschiedenis van de regio. Met verschillende tours en activiteiten in de omgeving is er voor iedereen iets te doen. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en educatieve uitstap in België, zijn de grotten van Remouchamps zeker de moeite waard om te bezoeken.

Geschiedenis grotten van Remouchamps

De grotten van Remouchamps zijn ontstaan door de uitwerking van de rivier de Rubicon op het kalksteen in de Ardennen. De grotten zijn ontdekt in 1828 door een lokaal persoon en waren pas voor het publiek toegankelijk in 1912. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een populaire toeristische attractie.

Kenmerken grotten van Remouchamps

De grotten van Remouchamps staan bekend om hun uitgestrekte gangen en ondergrondse rivieren. De grotten zijn ongeveer 800 meter lang en bevatten een van de grootste ondergrondse rivieren van Europa. Bezoekers kunnen de grotten verkennen via een boottochtje, waarbij ze langs de prachtige stalactieten en stalagmieten kunnen varen. Ook zijn er delen waar bezoekers te voet doorheen kunnen wandelen.

grotten van remourchamps

Toerisisme grotten van Remouchamps

De grotten van Remouchamps zijn een populaire toeristische attractie. Er zijn verschillende tours beschikbaar, variërend van een standaardtour tot een meer uitgebreide avondtour met kaarslicht. Het is ook mogelijk om de grotten te verkennen tijdens een avontuurlijke speleologie-tour, waarbij je door nauwe doorgangen en krappe ruimtes klimt en kruipt. Daarnaast is er een bezoekerscentrum waar je meer te weten kunt komen over de geologie van de grotten en de geschiedenis van hun ontdekking. Ook zijn er verschillende activiteiten in de omgeving, waaronder wandel- en fietstochten door de prachtige Ardennen.