Skip to main content

De twee Ourthes in Houffalize

De wandelroute "de twee Ourthes" is een van de populairste wandelroutes in de Ardennen. Deze wandelroute loopt door de prachtige omgeving van Houffalize en is geschikt voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Houffalize is een klein stadje in de Belgische Ardennen. Het is gelegen aan de rivier de Ourthe en is omgeven door prachtige bossen en heuvels. De wandelroute "de twee Ourthes" begint en eindigt in Houffalize en loopt langs de rivier de Ourthe en de zijrivier de Rau de Lohan. Het is een van de mooiste wandelroutes in de Ardennen en trekt jaarlijks duizenden wandelaars van over de hele wereld.

De wandelroute "de twee Ourthes" is ongeveer 16 kilometer lang en duurt ongeveer vijf uur. De route is niet erg moeilijk en is geschikt voor zowel beginners als ervaren wandelaars. De route begint bij de brug over de Ourthe in Houffalize en loopt langs de oever van de rivier. De wandelroute volgt de rivier stroomopwaarts en gaat vervolgens over de heuvels en door de bossen van de Ardennen. De route gaat langs enkele van de mooiste plekjes in de Ardennen, zoals de Roche aux Corbeaux en de Hérou.

wandeling twee ourthes

De Roche aux Corbeaux

De Roche aux Corbeaux is een rotsformatie die zich boven de Ourthe bevindt. Het is een van de hoogtepunten van de wandelroute en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. De Roche aux Corbeaux is ook een van de bekendste klimlocaties in de Ardennen.

De Hérou

De Hérou is een hoge rots die uitkijkt over de Ourthe. Het is een populaire plek voor klimmers en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. De Hérou is een van de mooiste plekken in de Ardennen en is zeker een bezoekje waard tijdens de wandelroute "de twee Ourthes".