Skip to main content

Wandeling door de vallei van de Holzwarche

De wandeling door de vallei van de Holzwarche is een ongelooflijk mooie en schilderachtige tocht die je meeneemt door een van de mooiste natuurlijke landschappen van België. De vallei van de Holzwarche ligt in de Oostkantons en strekt zich uit over een lengte van ongeveer 15 kilometer, van het stadje Büllingen tot aan het plaatsje Rocherath. De Vallei van de Holzwarche of Natuurreservaat Holzwarchetal is een Natura 2000-gebied in de Belgische provincie Luik

De wandeling begint bij het dorpje Manderfeld, waar je kunt parkeren bij de parkeerplaats aan de rand van het dorp. Vanaf hier volg je de borden naar de vallei van de Holzwarche en begin je aan de afdaling richting de rivier. Onderweg word je omringd door prachtige bossen en weiden, waar je talloze wilde bloemen en planten kunt bewonderen.

Als je eenmaal bij de rivier bent aangekomen, kun je genieten van het prachtige uitzicht op het kristalheldere water en de indrukwekkende rotsformaties aan de oever. De Holzwarche slingert zich door de vallei en stroomt door kleine stroomversnellingen en rustige poelen, waardoor je het gevoel krijgt dat je door een sprookjesachtige omgeving loopt.

De wandeling langs de rivier is niet moeilijk en biedt voldoende gelegenheid om te stoppen en te genieten van het uitzicht. Onderweg kom je langs verschillende bruggen en uitkijkpunten, waaronder de indrukwekkende voetgangersbrug over de rivier, die een spectaculair uitzicht biedt op de vallei.

wandeling vallei holzwarche

Naarmate je verder wandelt, kom je langs kleine watervallen en stroomversnellingen, waar het water zich door de rotsen en over de keien baant. Het is een fascinerend schouwspel en je kunt hier urenlang genieten van de schoonheid van de natuur.

Na ongeveer 8 kilometer bereik je het einde van de wandeling bij Rocherath, waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd in een van de lokale restaurants of een drankje kunt drinken op een van de gezellige terrassen. De wandeling door de vallei van de Holzwarche is een unieke ervaring die je niet mag missen als je van de natuur houdt en op zoek bent naar een mooie en ontspannen wandeling.