Skip to main content

Wandeling over het slagveld van Waterloo

De wandeling over het slagveld van Waterloo is een indrukwekkende en historische wandelroute van ongeveer 7 kilometer lang, gelegen in Waterloo, België. De route voert je langs de belangrijkste locaties van de beroemde slag bij Waterloo, waar Napoleon Bonaparte in 1815 verslagen werd door de geallieerde legers van het Verenigd Koninkrijk, Pruisen en Nederland.

De wandeling begint bij de Leeuw van Waterloo, een monument ter ere van de geallieerde overwinning. Vanaf daar loop je door het heuvelachtige landschap en kom je langs de verschillende delen van het slagveld, waaronder de boerderij van Hougoumont, waar een belangrijke veldslag plaatsvond.

Je kunt ook een bezoek brengen aan het Wellington Museum, gelegen in de voormalige herberg van Mont-Saint-Jean, waar de gewonde Britse en Nederlandse soldaten werden verzorgd na de slag.

Onderweg kom je ook langs verschillende monumenten en begraafplaatsen, ter nagedachtenis aan de duizenden soldaten die tijdens de slag zijn omgekomen. Het is een indrukwekkende ervaring om langs deze historische plekken te wandelen en je te realiseren hoe belangrijk de slag bij Waterloo was voor de Europese geschiedenis.

De wandeling is goed gemarkeerd met bordjes en informatiepanelen, en er zijn verschillende plekken waar je kunt stoppen om te rusten en te genieten van het uitzicht. Het terrein is over het algemeen vlak, maar er zijn enkele steile hellingen en trappen die beklommen moeten worden.

De wandeling is geschikt voor wandelaars van alle niveaus en is het hele jaar door geopend. Het is aan te raden om goede wandelschoenen te dragen en voldoende water en snacks mee te nemen, omdat er onderweg weinig voorzieningen zijn.

wandeling slagveld slag bij waterloo