Skip to main content

Kasteel van Clervaux

Het kasteel van Clervaux is een prachtig historisch gebouw dat gelegen is in het noorden van Luxemburg, in de stad Clervaux. Het kasteel dateert uit de 12e eeuw en heeft een rijke geschiedenis. Het kasteel heeft in de loop der jaren vele functies gehad, van een fort tot een paleis en nu is het een museum. 

Geschiedenis van het kasteel van Clervaux

Het kasteel van Clervaux werd in de 12e eeuw gebouwd door de graven van Clervaux. Het diende oorspronkelijk als een versterkt fort om de stad te beschermen tegen vijandelijke invallen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel echter zwaar beschadigd en later gerestaureerd. In de jaren 90 werd het kasteel omgebouwd tot een museum en tentoonstellingsruimte.

kasteel van Clervaux ardennen

Museum kasteel van Clervaux

Het kasteel van Clervaux huisvest tegenwoordig een aantal verschillende musea en tentoonstellingen. Het meest bekende is waarschijnlijk de beroemde fototentoonstelling "The Family of Man" van Edward Steichen. Deze tentoonstelling is een verzameling van meer dan 500 foto's uit de hele wereld en wordt beschouwd als een van de belangrijkste fototentoonstellingen van de 20e eeuw. Naast deze tentoonstelling zijn er ook verschillende andere exposities en activiteiten, waaronder tijdelijke tentoonstellingen van moderne kunst, concerten en workshops.

Architectuur kasteel van Clervaux

Het kasteel van Clervaux heeft een opvallende architectuur die een mix is van verschillende stijlen. Het oudste deel van het kasteel dateert uit de 12e eeuw en is in een middeleeuwse stijl gebouwd. Later werden er echter nieuwe delen aan het kasteel toegevoegd, waaronder een barokke vleugel uit de 18e eeuw en een renaissancistisch gedeelte uit de 19e eeuw. Dit resulteert in een interessante mix van stijlen die het kasteel een unieke uitstraling geven.

Omgeving kasteel van Clervaux

Het kasteel van Clervaux ligt in een prachtige omgeving met groene heuvels en glooiende landschappen. Het is dan ook de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. In de buurt van het kasteel zijn er verschillende wandel- en fietsroutes die u langs mooie natuur en pittoreske dorpjes leiden. Ook de stad Clervaux zelf is de moeite waard om te bezoeken. Het heeft een charmant centrum met kleine straatjes, historische gebouwen en gezellige cafés en restaurants.

Bezoek het Kasteel van Clervaux

Het Kasteel van Clervaux is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Het is geopend voor bezoekers van dinsdag tot zondag en de toegangsprijzen zijn redelijk. Het is ook mogelijk om een rondleiding te boeken met een deskundige gids.