Skip to main content

Wandeling over het plankenpad van La Fagne Sacrawe

Het plankenpad van La Fagne Sacrawe is een prachtige wandelroute in de Belgische Ardennen. Het pad is ongeveer 6 kilometer lang en loopt door een moerasgebied dat bekend staat om zijn unieke flora en fauna. De route is heel geschikt om met kinderen te lopen en ook kinderwagens zijn geen probleem. 

Het wandelgebied ligt op het Plateau des Tailles is goed te bereiken en ligt in de buurt van Vielsalm, Durbuy en La Roche-en-Ardenne. Het startpunt van de wandeling is bij het natuurreservaat La Fagne de Malchamps, waar bezoekers hun auto kunnen parkeren en een informatiebord kunnen raadplegen om meer te weten te komen over het gebied. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen naar het begin van het plankenpad.

Het plankenpad is verhoogd boven het moerasgebied, zodat bezoekers de flora en fauna van dichtbij kunnen bekijken zonder het delicate ecosysteem te verstoren. Het pad slingert door het moerasgebied en biedt verschillende uitzichten op de omgeving.

wandeling plankenpad la fagne sacrawe ardennen

Onderweg zijn er verschillende informatieborden geplaatst waarop bezoekers kunnen lezen over de planten en dieren die in het gebied voorkomen. Het moerasgebied is een belangrijke broedplaats voor verschillende soorten vogels, waaronder de blauwborst, de grasmus en de rietzanger. Ook komen er verschillende soorten libellen en vlinders voor in het gebied.

Naast de natuurlijke schoonheid van het moerasgebied, biedt het plankenpad ook prachtige uitzichten op de omliggende heuvels van de Ardennen. Aan het einde van het plankenpad is er een uitkijkpunt waar bezoekers kunnen genieten van een panoramisch uitzicht over het gebied.

De wandeling over het plankenpad van La Fagne Sacrawe is een rustige en ontspannende manier om de prachtige natuur van de Ardennen te ervaren. Het pad is goed onderhouden en geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. Het is wel belangrijk om stevige schoenen aan te trekken en rekening te houden met de weersomstandigheden, aangezien het pad soms glad kan zijn en het gebied nat kan zijn na regenval.