Skip to main content

Dinant: Ontdek de historische charme van de Maasvallei

Dinant is een prachtige stad in de Belgische provincie Namen, gelegen aan de oevers van de rivier de Maas. Deze historische stad is bekend om zijn middeleeuwse architectuur, kasteel, citadel en zijn beroemde zoon, de saxofonist Adolphe Sax. Dinant heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het was een belangrijk handelscentrum in de middeleeuwen en speelde een cruciale rol tijdens de oorlogen tussen Frankrijk en Spanje in de 16e eeuw. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd Dinant bijna volledig vernietigd, maar na de oorlog werd de stad herbouwd in de oorspronkelijke stijl. Enkele hoogtepunten van deze stad:

Citadel van Dinant

De citadel van Dinant is een indrukwekkend fort dat hoog boven de stad uittorent. Het werd oorspronkelijk gebouwd in de 11e eeuw en herbouwd in de 19e eeuw. Bezoekers kunnen de citadel bereiken met een kabelbaan of te voet via een steile trap. Vanaf de top van de citadel heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Maas.

Kasteel van Dinant

Het Kasteel van Dinant is een prachtig middeleeuws kasteel dat dateert uit de 13e eeuw. Het kasteel heeft een bewogen geschiedenis en heeft verschillende eigenaren gehad. Tegenwoordig is het kasteel open voor bezoekers en is het een populaire toeristische attractie.

De Collegiale Onze-Lieve-Vrouwekerk

De Collegiale Onze-Lieve-Vrouwekerk is een indrukwekkende gotische kerk uit de 13e eeuw. Het is een van de belangrijkste religieuze gebouwen in de regio en heeft een prachtige gevel en een schitterend interieur.

dinant ardennen

Adolphe Sax Huis

Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon, werd geboren in Dinant in 1814. Het Adolphe Sax Huis is een museum dat aan hem is gewijd en bezoekers kunnen meer leren over zijn leven en werk. Het museum heeft een collectie van meer dan 200 saxofoons en andere muziekinstrumenten.

Boottochten op de Maas

Een van de beste manieren om de stad te verkennen is per boot. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar die langs de Maas en door de stad varen. Bezoekers kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving vanaf het water.