Skip to main content

Wandeling rond het meer van Nisramont

De wandeling rond het meer van Nisramont is een prachtige wandelroute van ongeveer 14 kilometer lang, gelegen in de Ardennen in België. Het meer is een populaire toeristische bestemming, en de wandeling rondom het meer biedt een adembenemend uitzicht op de omringende bergen en het heldere water van het meer.

De wandeling begint bij de dam van Nisramont, die in de jaren 50 is gebouwd om een hydro-elektrische centrale te voorzien van energie. Vanaf de dam volgt de route de oever van het meer, waar je kunt genieten van de prachtige landschappen en de natuurlijke schoonheid van de regio.

Onderweg passeer je enkele oude boerderijen en traditionele huizen, die het landelijke karakter van de regio weerspiegelen. Er zijn ook verschillende uitkijkpunten waar je kunt stoppen om te genieten van het uitzicht op het meer en de omliggende bergen.

De route is goed gemarkeerd en relatief vlak, met slechts enkele lichte hellingen. Het is daarom geschikt voor wandelaars van alle niveaus, maar het kan wel wat modderig worden na regenachtige periodes, dus het is aan te raden om goede wandelschoenen te dragen.

Er zijn verschillende plekken waar je onderweg kunt rusten en picknicken, en er zijn ook verschillende restaurants en cafes in de buurt van het meer waar je lokale specialiteiten kunt proeven.

De wandeling rond het meer van Nisramont is het hele jaar door geopend en is vooral populair in de lente en zomermaanden wanneer de bloemen en bomen in bloei staan. Het is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van de Ardennen te ervaren en te genieten van een ontspannende wandeling in de buitenlucht.

wandeling meer van nisramont