Skip to main content

Brouwerij Achouffe

Brouwerij Achouffe is een Belgische brouwerij die in 1982 werd opgericht door twee zwagers, Chris Bauweraerts en Pierre Gobron. De brouwerij is gelegen in het pittoreske dorpje Achouffe, gelegen in de provincie Luxemburg in het zuiden van België, vlakbij Houffalize. Het is een populaire toeristische bestemming en trekt elk jaar duizenden bezoekers van over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in het proeven van de bekende bieren van Achouffe en de geschiedenis van de brouwerij.

brouwerij achouffe

Geschiedenis brouwerij Achouffe

De geschiedenis van Brouwerij Achouffe begon in 1982 toen de twee zwagers Chris Bauweraerts en Pierre Gobron besloten om een ​​kleine brouwerij te starten in het dorpje Achouffe. Ze gebruikten een oude, verlaten zuivelfabriek om hun brouwerij op te zetten en begonnen met het brouwen van hun eigen bieren. In het begin brouwden ze slechts 49 liter bier per keer, maar al snel groeide hun productie en begonnen ze hun bieren te verkopen aan lokale restaurants en cafés.

In 2006 werd Brouwerij Achouffe overgenomen door de brouwerijgroep Duvel Moortgat, waardoor de productie van het bier nog verder kon worden uitgebreid en de bieren wereldwijd verkocht konden worden.

Bieren brouwerij Achouffe

Brouwerij Achouffe is het meest bekend om zijn La Chouffe-bier, een goudblonde Belgian Strong Ale met een fruitige en kruidige smaak. Het bier wordt gebrouwen met vier verschillende soorten mout, twee soorten hop en speciale Ardense gist, wat resulteert in een unieke en smaakvolle combinatie. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8% en wordt verkocht in flessen van 33 cl en 75 cl.

Naast La Chouffe produceert de brouwerij ook andere bieren zoals de McChouffe, een donkere Scotch Ale met een alcoholpercentage van 8%, en de Cherry Chouffe, een fruitbier met kersensmaak en een alcoholpercentage van 8%.

Bezoek brouwerij Achouffe

Brouwerij Achouffe is een populaire toeristische bestemming en biedt rondleidingen aan voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in het ontdekken van de geschiedenis van de brouwerij en het brouwproces. Tijdens de rondleiding krijgen bezoekers de kans om de brouwzaal te bezoeken en de verschillende ingrediënten te proeven die worden gebruikt om het bier te maken. Na afloop van de rondleiding kunnen bezoekers genieten van een proeverij van de verschillende bieren van Achouffe en souvenirs kopen in de cadeauwinkel. Reserveer uw bezoek vooraf via de website.

Adres brouwerij Achouffe:

Brasserie d'Achouffe
Rue du Village 32
6666 Achouffe